Följ oss på Facebook
In English  
 

Det började så oskyldigt med diskbänken

Solja Krapu

Det började så oskyldigt med diskbänken
ISBN: 9789150105506
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 78
Utgivningsår: 2006
Språk: Svenska
Lagerstatus: Tillfälligt slut
Högupplöst omslagsbild
Innehåller även CD.
Den flerfaldiga SM-vinnaren i Poetry Slam, Solja Krapu, är tillbaka med en ny diktsamling. Ingen kan som Solja göra vardagens banaliteter till lustfyllda äventyr. Hon filosoferar över såväl stormarknadens ombyggnad och vännerna på uteserveringen till samtal med telefonförsäljare.
Solja Krapu är en mästare på att beskriva vardagens små och stora bekymmer, händelser och sammanhang. Hon diktar om stormarknadens ombyggnad, skolvardagens tristess, behovet av att någon gång få åka på konferens. Hon skriver om inredningsdrömmar över en kopp kaffe tillsammans med väninnan, som helt tappar fotfäste i verkligheten och svävar ut till drömmar där dyra soffor ratas för att de inte passar till det nordiska ljuset. Igenkänningsfaktorn är hög, men hos Solja blir vardagens banaliteter till lustfyllda äventyr och framställningen görs med stor finess.

Solja Krapu romandebuterade 2005 med Mogen för skrubben, hon är också aktuell med sin andra barnbok Lille Ville (2005). Hon är tvåfaldig mästare i Poetry Slam, har givit ut två diktsamlingar tidigare, Stenar och moln (Ristade original, 1993), Jag behöver busschauffören (2002). För barnboken Jag behöver lillebrorsan (2002) belönades hon med Slangbellan, Sveriges författarförbunds pris till årets mest lovande barn-/ungdomsboksdebutant.
Dela
Gör något! - Ladda ned boken gratis här
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, Box 4284, 102 66 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, Fax: 08-643 24 31, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se