Följ oss på Facebook
In English  
 

Eva Lindström

Foto: Jonas Adner
Bilderna får publiceras i samband med redaktionell text om aktuell bok eller författarskapet, i övriga fall ska förlaget kontaktas för godkännande av publicering. Fotografens namn måste alltid anges.
Vid frågor kontakta pressansvarig.
Eva Lindström är född 1952 i Västerås men numera bosatt i Stockholm. Hon är utbildad vid Västerås Konstskola och Konstfack i Stockholm. Eva Lindström har gjort en lång rad hyllade bilderböcker. Hon är en inspiration och förebild för många bilderboksskapare. Hon har tilldelats Elsa Beskow-plaketten, Expressens barnbokspris Heffaklumpen, En bok för allas humorpris, bilderbokspriset Snöbollen, Augustpriset (som hon har nominerats till elva gånger) samt August Theophron Sandbergs akvarellpris. Tre av hennes tidigare titlar har filmatiserats i filmen Djurvännerna; En fågeldag, Jag rymmer! och Min vän Lage.

År 2013 nominerades hon, som enda svensk, till det stora internationella HC Andersen-priset. Hon blev även nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomsprislitteraturpris 2014 för boken Olli och Mo.
Dela
Gör något! - Ladda ned boken gratis här
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, Box 4284, 102 66 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, Fax: 08-643 24 31, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se