Detta är en utskrift från Alfabeta bokförlag

Nyhet 2018-01-08

Castorpristagaren utsedd


Sanna Borell heter årets Castorpristagare. Hon står bakom bilderboksmanuset Kedjan och belönas med 50 000 kronor och ett bokkontrakt. Det vinnande bidraget ges ut på Alfabeta Bokförlag under hösten 2018.

Juryns motivering lyder: "Med Kedjan skapar Sanna Borell en spännande råttan-på-repet-historia som visar hur vi alla, i vår brokighet, hänger ihop med varandra. Ett roligt och överraskande bilderboksäventyr som lämpar sig utmärkt för högläsning."

Sanna Borell är född 1983 och bor i Malmö tillsammans med sitt barn. Hon arbetar som frilansande illustratör och allra helst illustrerar hon barnböcker.


"Jag har verkligen gillat de tidigare vinnarnas böcker, vilket gör att det känns extra kul!" säger Sanna Borell, som blev glatt överraskad när hon fick veta att hon hade vunnit Alfabetas bilderbokstävling. "Jag ser fram emot att få bläddra i boken när den är färdig och tryckt!"

Prisutdelningen sker den 20 januari kl. 12.30 på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

Totalt 178 bidrag inkom till Castorpriset. En ny omgång av bilderbokstävlingen äger rum under 2019.

Om Castorpriset: Lars Klintings böcker om den praktiska och idérika bävern Castor har glatt och inspirerat hundratusentals barn i mer än tjugo länder. Därför har Alfabeta Bokförlag och Lars Klintings arvingar instiftat ett bilderbokspris i Castors och Lars Klintings anda. Fakta och fantasi i skön förening. Prissumman är 50.000 kronor och till detta kommer vid utgivning sedvanlig royalty och garantihonorar. Castorprisets jury har bestått av Lena Anderson (författare och illustratör), Kajsa Lamm (butikschef på Akademibokhandeln Skrapan) och Dag Hernried (förläggare på Alfabeta Bokförlag).