Följ oss på Facebook
In English  
 

Ingrid Hedströms roman hyllas

NYHET | Publicerad 2014-05-08


Med stark inlevelse skildrar Ingrid Hedström i romanen Gick obemärkt förbi, en skamfläck i den svenska historien. Allt i romanen bygger på grundlig research. Utifrån autentiskt material levandegör hon en tid och en rad människoöden som borde ha fått långt mer ljus på sig. Romanen blir på så vis en viktig påminnelse om det 30-tal som kan tyckas avlägset men som kastar skrämmande långa skuggor.

"resultatet av en imponerande forskningsinsats. (...) Romanen vilar alltså tryggt på en verklighetsgrund och i atmosfärrika miljöbeskrivningar.(...) hjärtskärande berättelser, där barnens öden trovärdigt vittnar om en tid som tillhör skammens i svensk historia." Monika Tunbäck-Hanson, GP

”Ingrid Hedström blåser liv i de här barnen så ömsint och insiktsfullt att de vandrar rakt in i hjärtat. Romanen formar sig till en upprättelse för både dem och deras föräldrar" Malin Krutmeijer, Aftonbladet

"storartad", Gunilla Brodrej, Expressen

"en djupt gripande, omskakande, välskriven, och paradoxalt nog vacker, skildring av en mörk tid i Sveriges historia", Ulrica Ambjörn, Accent

Läs mer om boken här

Dela
Skriv ut text
Gör något! - Ladda ned boken gratis här
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, Box 4284, 102 66 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, Fax: 08-643 24 31, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se