Följ oss på Facebook
In English  
 

Dumma teckning och Anrop från inre rymden nominerade till Augustpriset

NYHET | Publicerad 2017-10-24

Anrop från inre rymden av Elin Nilsson och Dumma teckning av Johanna Thydell och Emma AdBåge är nominerade till Augustpriset! Prisutdelningen sker den 27 november i Konserthuset i Stockholm.

Motiveringen för Anrop från inre rymden: "Ett tittskåp in i verkligheten – ja, det är vad Elin Nilsson ger läsaren i novellsamlingen Anrop från inre rymden. I åtta avskalade berättelser ges vi en skymt av vardagen, i all sin vardagliga ovanlighet. Det är opretentiöst, stringent, och träffsäkert. Och igenkänningsfaktorn är hög. Berättelserna – små utsnitt av tid och rum – får oss att tänka och fantisera vidare. Det är novellkonst på högsta nivå."

Motiveringen för Dumma teckning: "I köket sitter Mint och hennes storebror och ritar. Det går sådär. Mint vill rita fint som sin storebror, men det är svårt. Poetiskt och humoristiskt skildrar Emma Adbåge och Johanna Thydell syskonskap och skapande. Den vardagliga köksbordsrealismen laddas med svallande temperament och känslotoner. Adbåges luftigt spröda bilder skildrar med en märklig exakthet såväl miljö som sinnesstämningar."

Läs mer om Anrop från inre rymden här

Läs mer om Dumma teckning här

Läs mer om Augustpriset här

Dela
Skriv ut text
Gör något! - Ladda ned boken gratis här
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, Box 4284, 102 66 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, Fax: 08-643 24 31, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se