Följ oss på Facebook
In English  
 

Den lilla träroboten och prinsessan vedträ

Tom Gauld

Den lilla träroboten och prinsessan vedträ
ISBN: 9789150122374
Översättare: Johanna Thydell
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 40
Utgivningsår: 2023
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild

I åratal hade kungen och drottningen längtat efter barn. Så äntligen gick deras önskan i uppfyllelse. De fick en dotter och en son. Men varje natt förvandlades prinsessan till ett vedträ och kunde bara väckas med en magisk ramsa. En morgon råkade hembiträdet vara först uppe. Hon förstod inte vad ett vedträ gjorde i prinsessans säng och kastade ut det genom fönstret. Jakten på prinsessan blir ett halsbrytande äventyr som tar syskonen världen runt innan de till sist får hjälp från ett mycket oväntat håll.

Den lilla träroboten och prinsessan vedträ är en klassisk saga som är helt nutida och samtidigt alldeles tidlös. Den har sålts till flera länder, fått strålande recensioner och utnämnts till Årets bok. 

Tom Gauld är en kultförklarad och prisbelönt serietecknare och illustratör. En gång i veckan gör han en serie om litteratur i The Guardian och en om vetenskap i The New Scientist. Han gör även omslag till The New Yorker. Den lilla träroboten och prinsessan vedträ är hans första bok för barn. Jag har försökt göra en bok som är inspirerad av böckerna jag gillade när jag var barn, böckerna mina döttrar gillar och böckerna jag gillar nu när jag är vuxen. Jag ville att boken skulle ha en helt egen känsla, men samtidigt fungera som en klassisk godnattsaga.

En av de bästa bilderböckerna jag läst i år.
New York Times

Denna roliga och innerliga bok är en fantastisk introduktion till seriernas värld för barn som innan man vet ordet av kommer att sluka grafiska romaner som godis.
Washington Post

"Det hela är mycket charmigt."
Dagens Nyheter

Pris: 187 kr
Dela
Alfabeta Bokförlag, Kaptensgatan 6, 114 57 Stockholm, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se