Följ oss på Facebook
In English  
 

Ensamma på sommarön

Eva Swedenmark

Ensamma på sommarön
ISBN: 9789150107814
Bandtyp: Kartonnage
Antal sidor: 143
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild
Ensamma på sommarön är den tredje fristående boken om Johanna och hennes familj. Johanna har gått ut åttan och hennes föräldrar har just skiljt sig. Det är sommarlov och för första gången ska Johanna och hennes småsyskon vara i stugan på sommarön tillsammans med sin pappa. Minnena av mamman finns överallt, solhatten, morgonrocken, favoritkoppen. Och allt de brukade göra tillsammans; ta första sommardoppet, fira midsommar, känns bara tomt och konstigt utan mamman.
Inte blir det bättre av att Johannas pappa försvinner ut på långsegling med en ny kärlek och blir borta i flera dagar utan att höra av sig. Johanna kokar av ilska. Ska hon och hennes pappa hitta tillbaka till en försoning?
Men det finns någonting som är nytt och spännande, en kille i Johannas ålder som inte har varit där förr, Leon. Han är svensk/fransk och är på besök på ön över sommaren med sin mamma.
Mot den soliga, svenska skärgårdssommaridyllen stor Johanna med svallande känslor och ett humör som växlar mellan sprittande lycka och totaldepp.
Pris: 156 kr

Eva Swedenmark har skrivit en rad barn- och ungdomsböcker och är en av de tre författarna bakom pseudonymen Emma Vall som också skrivit en serie ungdomsdeckare.
Dela
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se