Följ oss på Facebook
In English  
 

F-ordet - Mot en ny feminism

Inti Chavez Perez, Maria Niemi, Jonah Nylund, Boris Benulic, Anna Svensson, Madelaine Levy, Susanne Wigorts Yngvesson, Maria Rankka, Don Kulick, Susanna Dodillet, Anna Ekelund, Lars Gårdfeldt, Maria Abrahamsson, Petra Östergren

F-ordet - Mot en ny feminism
ISBN: 9789150109672
Bandtyp: Danskt band
Antal sidor: 192
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild
Feminismen har de senaste åren mött hårt motstånd och svidande kritik. Ofta har kritiken varit välbehövlig och berättigad, men tyvärr har den hätska stämningen gjort att nyanser försvunnit och positiva element drunknat. Den svenska feministiska debatten behöver en vitamininjektion, och Petra Östergren har samlat några av landets mest spännande och provokativa skribenter och debattörer för att vässa udden på det offentliga samtalet. F-ordet lyfter både fram helt nya frågor, och presenterar nya aspekter på gamla frågor. F-ordet ska ifrågasätta och förhoppningsvis skaka om, men på ett varsamt och klokt sätt. Bidragen är väl grundade i erfarenheter och teori, men är lättillgängliga och personliga snarare än akademiska.
F-ordet ska vara en inspirationskälla som visar att det där med feminism inte är så dumt och förlegat ändå. Ordet på f kan återigen laddas med positiv kraft!
Pris: 210 kr


Petra Östergren är verksam som författare, skribent, föreläsare och debattör. Hon är en av de mest kontroversiella feministiska tänkarna i Sverige och har forskat kring svensk feminism och jämställdhetspolitik sedan 1996. Hennes senaste bok är Porr, horor och feminister. Tidigare har hon gett ut Slå tillbaka! Handbok i självförsvar för kvinnor och Att komma till ro med det allra värsta.
Dela
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se