Följ oss på Facebook
In English  
 

Ge mig arsenik

Klara Krantz

Ge mig arsenik
ISBN: 9789150114997
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 200
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild
Femtonåriga Elisabeth åker in till city för att köpa en dagbok. Men när hon kommer hem till förorten Säby sent på eftermiddagen har hon snott världens snyggaste skrivbok, sett Håkan Hellström spela på Mega Store och bytt namn till Elsa. Upprymd av sitt stadsbesök tänker hon börja ett nytt liv. Hejdå tragik, hejdå ensamhet. Ge mig nåt som tar mig någonstans.
I skolan går Elsa på de lektioner hon har lust till, annars sitter hon hemma i sackosäcken och skriver. Hon är en blivande författare, ett geni, och i den nya skrivboken ska hon göra upp med alla jävligheter: utanförskapet, flytten från Öland, föräldrarnas skilsmässa, människorna i Säby och framför allt bästa kompisen Katrinas svek de som skulle vara varandras tvillingsjälar!
Genier är ofta ensamma eftersom det inte finns så många, framförallt inte i Säby och den enda som tycks se Elsa, förutom gamla kompisen Maria på Öland, är hennes svenskalärare Anders, som hon träffar i gungparken på sina nattliga promenader.
Ge mig arsenik är en roman som vibrerar av ostyriga känslor, som skildrar den tunna linjen mellan vänskap och kärlek och vad man gör för att härda ut.
Pris: 181 kr
"En jättefin debut, en klart lysande stjärna!" Magnus Utvik i Gomorron Sverige ger den 4 av 5 i betyg.
Dela
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se