Följ oss på Facebook
In English  
 

Havet - En fantastisk värld

Georges Dussart, David Ponsonby

Havet - En fantastisk värld
ISBN: 9789150106329
Översättare: Ulf Svedberg
Bandtyp: Danskt band
Antal sidor: 288
Utgivningsår: 2006
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild
Den här boken svämmar över av exotiskt marint liv, allt från hajar, sjöstjärnor och havsanemoner till bläckfiskar, pingviner och plankton. Boken är lika mycket faktabok som en utställning över svunna tiders konstfulla illustrationer av växt- och djurliv.
Över 600 arter presenteras sida efter sida med noggranna illustrationer: etsningar, träsnitt och teckningar från 1800-talet, naturvetenskapernas guldålder. De omsorgsfullt utvalda bilderna kombineras med en kort faktatext om arten, hur dess kropp är konstruerad, om dess beteende, preferenser och livsmiljö. Den nyskrivna texten kombineras med illustrerande citat av kända naturforskare i historien. Djuren och växterna som beskrivs täcker nästan alla former av maritimt liv. Havet En fantastisk värld sprider ljus över den ena detaljen efter den andra av havets mysterier, och läsaren kommer att upptäcka växter och djur den aldrig trodde fanns! Det är en inspirerande bok för alla som fascinerats av havet på något sätt.
Pris: 265 kr

David Ponsonby är doktor och föreläsare i biologi på Canterbury Christ Church University College i Storbritannien. Han är medlem i Marine Conservation Society och är en kvalificerad dykare med livslångt intresse för marinbiologi.
Georges Dussart är professor i biologi och har undervisat och forskat på olika universitet runtom i Europa. Han har skrivit flera böcker och mängder av artiklar i akademiska tidskrifter, och för tillfället undervisar han på Canterbury Christ Church University College.

Alfabeta har tidigare gett ut Insekter & spindlar En fascinerande värld av Claire Berverley och David Ponsonby.
Dela
Gör något! - Ladda ned boken gratis här
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se