Följ oss på Facebook
In English  
 

I skogen

Eva Lindström

I skogen
ISBN: 9789150109375
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 24
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild

"I skogen" nominerades till Augustpriset 2008 för Årets svenska barn- och ungdomsbok. I skogen är en underbar, tätt sammanhållen bok. Den har inte ett tydligt ärende, utan är befriande poetisk och låter upplevelsen vara central.// "Det är bara att älska Eva Lindström." Hallands-Posten

Maggan, Snuten och Tim bor i en skog och där är det de som bestämmer. Där finns aspar och björkar, tallar och små snår. Men en dag är det något som händer. Det börjar med att björkarna och tallarna pratar om att åka på semester. Sedan är det några aspar som blir skrämda av ett snår och ger sig av och tillvaron är sig inte riktigt lik längre. I denna ovanliga, poetiska och underfundigt roliga berättelse får vi möta några figurer som trots att skogen de bor i försvinner, ändå forsätter med sitt. Livet går vidare, årstiderna kommer och går, de tar hand om en fågel som har missat att flytta och till slut ordnar allt upp sig till det bästa.

Eva Lindström är illustratör och författare och har illustrerat en lång rad bilderböcker, både egna och andras, t ex Limpan är sugen, Min vän Lage och Vilma och Mona spanar och smyger. Elva gånger har hon blivit Augustnominerad. År 2002 fick hon Expressens Heffaklumpen för boken Någon flyttar in och 2003. 2013 fick Eva Lindström Augustpriset för sina svartvita illustrationer i Ellen Karlssons bok "Snöret, fågeln och jag". 2022 tilldelads Eva Lindström Alma-priset.

Pris: 164 kr
Dela
Alfabeta Bokförlag, Kaptensgatan 6, 114 57 Stockholm, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se