Följ oss på Facebook
In English  
 

Jag är Kina Pocket

Xiaolu Guo

Jag är Kina
ISBN: 9789150120011
Översättare: Lotta Danielsson
Översättare: Ulla Danielsson
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 416
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild
Jag är Kina är en tragisk kärlekshistoria och ett fascinerande och mångbottnat porträtt av det moderna Kina. Det är en roman som sträcker sig över kontinenter och som skildrar ett Europa som inte förmår att ge en ung man på flykt någon trygghet.
Pris: 67 kr
"låt oss säga att den inte bara är en viktig roman, den vilar dessutom på ett skickligt hantverk som naglar fast läsaren från första sidan till den sista. Sällan har jag varit så engagerad i två litterära personers öden." /GP

I en lägenhet i det trendiga Islington i London börjar Iona Kirkpatrick översätta ett kinesiskt brev och snart är hon indragen i ett drama hon inte kan släppa. Vem är Kublai Jian och var finns han nu? Vem är den älskade Deng Mu som han skriver till?

Jians och Mus historia blir en vindlande berättelse som tar sin början i slutet av 80-talet och fortsätter tjugo år framåt i tiden, en berättelse om kampen för att få tänka fritt, om Jians försök att undkomma sina fiender och att skapa sig en plats i tillvaron i ett stängt Europa.

Xiaolu Guo föddes 1973 i Kina och är idag bosatt i London. Hennes böcker har översatts till över tjugo språk och hennes filmer har tilldelats en rad priser. För sin bok Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande nominerades hon till det prestigefyllda brittiska Orange-priset. Xiaolu Guo listades även av Granta som Best Young British Novelist.

Om Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande:
"Ypperlig - den troligen allra bästa kinesiska roman som publicerats i svensk översättning sedan de svenska förlagen fått upp ögonen för denna marknad."
Göteborgs-Posten
Dela
Alfabeta Bokförlag, Kaptensgatan 6, 114 57 Stockholm, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se