Följ oss på Facebook
In English  
 

När farmor föll genom ett åskmoln

Text: Pelle Eckerman, Bild: Kiran Maini Gerhardsson

När farmor föll genom ett åskmoln
ISBN: 9789150106244
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 95
Utgivningsår: 2006
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild
Saras farmor är en riktig äventyrare. Hon vill ta reda på hur saker och ting fungerar, oavsett om det är farligt eller inte. Just den här gången handlar det om blixtar. Farmor ska flyga 12 000 meter upp i luften - rakt in i ett åskmoln. Pelle Eckerman har skrivit en lättläst och actionfylld kapitelbok som blandar fakta och fiction.
Pris: 122 kr
Saras farmor ska upp i himlen. Ja, inte till den himlen. Hon ska upp i luften, cirka 12 000 meter upp. Hon är nämligen inte som andra farmödrar. Hon gillar utmaningar och hon är nyfiken. Hon har varit i Saharas öken och hon har åkt skidor tvärs över Grönland. Nu är hon på jakt efter ett riktigt härligt åskväder. Hon har varit i Malaysia, i Colombia och på Balkan och letat efter klotblixtar. Hon vill så väldigt gärna veta hur de fungerar innifrån. Och trots att Sara och pappa Peder är mycket skeptiska bär det en dag iväg. Ett åskväder är på väg in över Östergötland och farmor är på väg upp i luften med sitt gamla skruttiga flygplan. Sara, som egentligen är döpt till Sahara, och pappa Peder sitter på ett café och väntar medan ovädret drar förbi. Det väntar länge och när farmor varit borta i mer än fem timmar inser de att något har hänt. De ringer polisen som börjar söka efter farmor. Men hon är spårlöst försvunnen. Vart har farmor tagit vägen?
När farmor föll genom ett åskmoln är en lättläst och underhållande berättelse om en vild och galen farmor. Tillsammans med den äventyrliga historien får läsaren fakta om hur blixtar fungerar.
Pelle Eckerman är journalist och har skrivit böcker sedan 1989. Inte sällan har hans historier en grund i en idé, som i det här fallet, hur ett åskmoln fungerar.
(9-12 år)
Dela
Gör något! - Ladda ned boken gratis här
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se