Följ oss på Facebook
In English  
 

Resan till den gyllene staden

Kevin Crossley-Holland

Resan till den gyllene staden
ISBN: 9789150106909
Översättare: Lena Karlin
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 430
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild
Året är 1203, och i Wales påbörjar ett litet sällskap om nio personer en pilgrimsresa. Bland pilgrimerna finns flickan Gatty. Tidigare har hon inte varit längre hemifrån än till grannbyn men hon visar sig vara en sann äventyrerska!
Sällskapet färdas till fots, på hästrygg och med skepp över haven. Det blir en farlig och strapatsrik resan full av utmaningar. Tjuvar och bedragare, våldsamma överfall, stormar och olyckor är utmaningar pilgrimerna måste utstå.
Resan till den gyllene staden är en berättelse om mod och uppoffringar, om vänskap och lojalitet. Gattys nyfikenhet och framåtanda sätter henne i fara men tar henne också till möten med nya människor och nya tankar.
Kommer sällskapet att nå fram till Jerusalem? Och kommer Gatty någonsin att återse det Walesiska höglandet och människorna hon älskar? (Ålder 12+)
Pris: 160 kr

Kevin Crossley-Holland är välkänd poet och författare i Storbritannien, med sagor och myter som specialitet. I Sverige har tidigare hans Arthur-trilogi utgivits med stor framgång. Den som läst dem har också träffat Gatty tidigare, och här får hon sitt eget äventyr berättat.
Dela
Gör något! - Ladda ned boken gratis här
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se