Följ oss på Facebook
In English  
 

Sekten - en sann historia

Peter Pohl

Sekten - en sann historia
ISBN: 9789150105087
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 253
Utgivningsår: 2005
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild
Ett litet gräl mellan två bröder om just ingenting, en flaska faller i golvet och krossas, ett splitter fastnar i ögat på den ena av tvillingsystrarna. En alldaglig olyckshändelse, kan man säga. Föräldrarna söker hjälp för det skadade ögat. Läkarna misslyckas. Man riktar sitt hopp till ett medium på Bergtuna Hälsocenter, Guds Moder, som med healing och naturmedel har botat hundratals svårt sjuka människor. Hon lovar att ta sig an den lilla flickan, ja, att ta sig an hela familjen, som är bunden av onda krafter. Åtta år senare är familjen splittrad i två fientliga hälfter och ytterligare långa år av rättegångar återstår. Boken berättar hur det kunde gå så långt.
Peter Pohl beskriver en verklighet som han återskapat efter telefonsamtal, tidningsartiklar, radioprogram och samtal med några av de inblandade. Berättelsen om familjens liv under några märklig år är uppskakande läsning för alla som vill sätta sig in i hur tillvaron i en sekt kan te sig, och försöka förstå vilka mekanismer det är som får människor att ge sig in i ett sådant liv.
Pris: 275 kr


Peter Pohl är en av Sveriges mest framstående ungdomsboksförfattare, mångfaldigt prisbelönt i Sverige och utomlands. Han har bland annat tilldelats Augustpriset och Deutscher Jugendliteratur Preis, Astrid Lindgren-priset och Nils Holgersson-plaketten. Här skriver han om barn och ungdomar men för en mer vuxen läsekrets. Peter Pohl är en författare som förändrar sina läsare. Man glömmer aldrig hans böcker.
Dela
Alfabeta Bokförlag, Kaptensgatan 6, 114 57 Stockholm, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se