Följ oss på Facebook
In English  
 

Spår av brott - Hur tekniken löser fallet

Clive Gifford

Spår av brott - Hur tekniken löser fallet
ISBN: 9789150107968
Översättare: Thomas Grundberg
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 64
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild
Spår av brott - Hur tekniken löser fallet är boken för alla som är intresserade av hur det verkligen går till när ett brott blir uppklarat.
Från en övergiven flyktbil till ett litet hårstrå. Bevisen på en brottsplats kan vara av helt olika slag. Och för att lösa fallen måste polisen vända sig till kriminaltekniker, som spelar en stor roll i bekämpningen av brottslighet. På TV är det ofta ensamma kriminalinspektörer som löser fallen, dessutom ganska fort. I verkligheten kan ett fall ta flera månader, ibland år av noggrannhet, innan någon blir anklagad för brottet - och det är allt annat än en persons jobb. De allra flesta brotten uppklaras genom en noggrann brottsplatsundersökning som följs upp av noggranna analyser i ett laboratorium.
Denna bok är full av intressanta fakta från verkliga fall. Visste du till exempel att den första byrån som specialiserade sig på fingeravtryck startade i London 1901, och att det redan året därpå fälldes den första brottslingen på grund av efterlämnade fingeravtryck. I boken finns också exempel på hur man själv kan göra en lättare form av brottsplatsundersökning, t ex genom att söka efter fingeravtryck med hjälp av kakao, eller hur man genom att mäta temperaturen i en efterlämnad tekopp kan ta reda på när teet tillagades. (10-14 år)
Pris: 174 kr
Dela
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se