Följ oss på Facebook
In English  
 

Stora boken om namn

Colette van Luik

Stora boken om namn
ISBN: 9789150114645
Bandtyp: Kartonnage
Antal sidor: 224
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild
Ny reviderad utgåva med de senaste 100 i topp-listorna och andra namnlistor.
Stora boken om namn är just det - en stor bok om namn. Med reportage, intervjuer och listor om namn. Förutom vilka namn som är vanligast i riket så finns det också listor för de vanligaste namnen i olika delar av landet. Vad hette man för en generation sedan eller flera? Namn från andra delar av världen, nya namn, namn som har blivit stoppade och namn som blivit "släppta". Vad heter kändisbarnen, och hur tänkte föräldrarna när de döpte sina barn till ibland mycket ovanliga namn? Hur tänker man omkring syskons namn, adopterades namn, släktnamn? Ja, helt enkelt väldigt många aspekter på namn!
Pris: 118 kr
Boken är tänkt som inspiration för föräldrar i namnväljartagen, eller andra som är intresserade av namn och namns histora. Och om man skulle ha väldigt svårt för att bestämma sig för ett lämpligt namn så finns det även ett namntest längst bak som kan ge små tips på namn som passar in i familjens livsstil.

Colette van Luik är journalist. Hon arbetar på Sveriges Television som reporter, redaktör och programledare, främst på de regionala nyheterna ABC, men tidigare också på Rapport.
Dela
Gör något! - Ladda ned boken gratis här
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se