Följ oss på Facebook
In English  
 

Tur att vi finns! Tio berättelser om tottarna + en extra

Text: Håkan Jaensson, Bild: Ida Björs

Tur att vi finns! Tio berättelser om tottarna + en extra
ISBN: 9789150119701
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 120
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Lagerstatus: Finns i lager
Högupplöst omslagsbild

Tvillingarna Tim och Tom är två nyfikna och påhittiga lintottar som gärna hjälper till att ställa saker till rätta - som att rädda en björn på IKEA, skjutsa en kvinna till BB eller vikariera för pappa på jobbet.

I elva korta berättelser, illustrerade i färg av Ida Björs, får vi följa tottarna som är med om en massa knasiga, spännande och kanske lite farliga äventyr. Men det ordnar sig alltid till slut. Tur att vi finns! säger tottarna.

"Tänk att våren kan bo i en bok. Håkan Jaenssons Tur att vi finns! liksom spritter och sprattlar och knackar och kvittrar i knoppen. Det är som att vakna upp ur sitt ide efter en lång vinter och serveras en vitamininjektion av koncentrerad barnablick på världen", Ida Andersson, Expressen

Håkan Jaensson är författare och före detta kulturchef på Aftonbladet. Han har bland annat skrivit kultböckerna om Nussekudden, vars första del kom i en nyutgåva 2015.

Ida Björs är illustratör, författare och konstnär, utbildad på Konstfack. Hennes bilder har synts i bland annat Dagens Nyheter, Kamratposten, Polistidningen, Läkartidningen och Tidningen Vi.

"Boken kommer säkert att locka till många goda skratt hos både stora och små barn och kanske inspirera till ett och annat hyss. Illustrationer matchar berättelserna på ett förträffligt sätt, där bildernas komposition, humor och kraftfulla färgval understryker tvillingarnas bus- och äventyrslusta." Kerstin Hagstrand-Velicu, BTJ-häftet
Pris: 149 kr
Dela
Alfabeta Bokförlag, Kaptensgatan 6, 114 57 Stockholm, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se