Följ oss på Facebook
In English  
 

Vill ha den själv

Text: Malin Linneroth, Bild: Lisa Moroni

Vill ha den själv
ISBN: 9789150120417
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 28
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Lagerstatus: Tillfälligt slut
Högupplöst omslagsbild

Signe ska på kalas till Luna och köper världens finaste enhörning i present. Men den trivs väldigt bra hos Signe. Måste hon ge bort den?

Vill ha den själv är den första boken om Signe, en berättelse om hur svårt det kan vara att ge bort det man helst vill ha själv. Starka känslor och stor igenkänning utlovas.

Malin Linneroth är journalist som arbetar med idéutveckling och programmakande för radio och TV. Vill ha den själv är hennes första bok.

Lisa Moroni är författare och illustratör. Hon har skrivit och illustrerat både egna böcker och andras texter (bland annat böckerna om Nisse & Nora, med text av Emelie Andrén).

"Det där med att inte vilja släppa ifrån sig kalaspresenten är ett vanligt tema i bilderböcker. Bara nu i höst har det kommit två svenska böcker som varierar det dels Annica Hedins och Per Gustavssons "Berit älskar Russin" och dels Malin Linneroths och Lisa Moronis "Vill ha den själv". Men medan den förra boken slutade i ganska förutsägbar harmoni där givaren får behålla sin älskling överraskar Linneroth och Moroni. Deras berättelse är komplex och fylld av vändningar i den välbekanta ramen: presenten, en enhörning, hinner bli älskad innan den packas in och hamnar i födelsedagsbarnets presenthög; så älskad att den måste tas tillbaka. Signe tar helt enkelt sitt paket och förskansar sig i ett rum på festen. En mobb av kalasbarn följer efter likt bybor med högafflar i högsta hugg, och enhörningen går förlorad. Det här låter nog värre än det egentligen är, men jag blir upprymd av de här smått vågade greppen, och av skickligheten i berättandet som tillåter ett stämningsfyllt, lite oväntat slut." Stina Nylén, GöteborgsPosten

"en fin bok med såväl en träffsäker text som mjuka, varma, detaljerade illustrationer att försjunka i."
Barnboksbloggen

"Det är mycket att titta på och har många detaljer. Det är ett bra språk och enkel att förstå. En bok att känna igen sig i!"
SystrarnaBöcker

"En riktigt fin och läsvärd bilderbok. Borde finnas på alla bibliotek", @barnboksfamiljen

"Bra berättelse med nyttiga funderingar", Johanna Drath

"Linneroths berättelse känns ända ner i magen", @barnboksfamiljen

 

 

Dela
Alfabeta Bokförlag, Kaptensgatan 6, 114 57 Stockholm, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se