Följ oss på Facebook
In English  
 

Isol

Foto: Anders Grönlund
Bilderna får publiceras i samband med redaktionell text om aktuell bok eller författarskapet, i övriga fall ska förlaget kontaktas för godkännande av publicering. Fotografens namn måste alltid anges.
Vid frågor kontakta pressansvarig.
Isol är bilderbokskonstnär, serietecknare, grafiker, författare, sångerska och kompositör. Hon är född 1972 och bor och verkar i Argentina.

Isol föddes 1972 som Marisol Misenta i Buenos Aires och inledde sin konstnärliga utbildning på Escuela Nacional de Belles Artes för att bli bildlärare. Därefter studerade hon ett par år på Konsthögskolan i Buenos Aires.

Isol har givit ut ett tiotal titlar där hon själv står för både text och bild och illustrerat ungefär lika många texter av andra författare.

2013 tilldelades Isol Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Juryns motivering:

"Isol skapar bilderböcker i barnets ögonhöjd. Hennes bilder vibrerar av energi och explosiva känslor. Med en återhållen palett och ständigt nya bildlösningar tänjer hon på invanda perspektiv och flyttar bilderboksmediets gränser. Hon utgår från barns klara blick på världen och ger deras frågor drastiska uttryck och öppna svar. Med befriande humor och lätthet behandlar hon även tillvarons mörkare sidor."

Alfabeta ger ut böcker där hon gjort både text och bild. Under 2013 utkom Petit, monstret och En anka är bra att ha. I februari 2014 utkom Nocturne - recept på drömmar. Den senaste boken på svenska är Minstingen (2015).

Lyssna på en intervju med Isol i Kulturnytt här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=5521137

Läs mer om Isol här: http://www.alma.se/Pristagare/2013_Isol/

Dela
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se