Följ oss på Facebook
In English  
 

Dara McAnulty

Foto: Elaine Hill
Bilderna får publiceras i samband med redaktionell text om aktuell bok eller författarskapet, i övriga fall ska förlaget kontaktas för godkännande av publicering. Fotografens namn måste alltid anges.
Vid frågor kontakta pressansvarig.
Dara McAnulty (född 2004) är naturälskare, naturvårdare och klimataktivist. Dara McAnulty är ett nytt stjärnskott och ett växande fenomen. Nordirlands Greta! Han uppmärksammades redan vid mycket unga år för sitt stora engagemang, bland annat genom sin blogg. Han har också skrivit för och medverkat i ett stort antal naturprogram för BBC radio och TV. I boken En ung naturälskares dagbok, som nu sprids över världen berättar han personligt och levande om sitt nära förhållande till naturen och om sin autism. Boken är Dara McAnultys debut som författare har hyllats stort.

Nomineringar och priser:

BÄSTA NATURSKILDRING The Wainwright Prize for Nature Writing 2020

ÅRETS BOK Waterstones Book of the Year 2020, Shortlisted

ÅRETS DEBUTANT An Post Irish Book Award 2020

LÄSARNAS PRIS Books Are My Bag Readers Awards 2020

HAY FESTIVAL Book of the Year 2020

Dara McAnulty har även mottagit många priser för sitt naturvårdsarbete, som till exempel BBC Springwatch, pris från tidningen The Daily Mirror och tidskriften Birdwatch. Han är också ambassadör för iWill-rörelsen, för Jane Goodall institutet och för djurskyddsföreningen RSPCA (The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals). Dara McAnulty är den yngsta mottagaren någonsin av den medalj som årligen delas ut av RSPB (The Royal Society for the Protection of Birds).

Dela
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se