Följ oss på Facebook
In English  
 

Fredrik Strage

Bilderna får publiceras i samband med redaktionell text om aktuell bok eller författarskapet, i övriga fall ska förlaget kontaktas för godkännande av publicering. Fotografens namn måste alltid anges.
Vid frågor kontakta pressansvarig.
Fredrik Strage är en av Sveriges mest uppskattade journalister och författare. Han har skrivit för en lång rad tidningar och gett ut de kritikerhyllade böckerna ”Mikrofonkåt” och ”Fans”. År 2008 fick han Stora Journalistpriset som "Årets förnyare" för sin lista med de 100 största rockögonblicken på Youtube.

"Strage text" är en samling med Fredrik Strages bästa texter. Här finns reportage, krönikor, recensioner, intervjuer och essäer. Artiklarna spänner över en tjugoårsperiod och tar med läsaren på en popkulturell resa genom goth, gangsterrap, techno, black metal, zombiefilmer, fotomodeller, nattbussar, graffiti, kaninhoppning, dubbreggae, barpianister, nördar och rosa angorajumprar.

Pressröster om Strage Text:

"Ett läsmässigt måste från en av Sveriges viktigaste popkulturpennor."

Elle

"De nyskrivna och ofta självkritiska kommentarerna, som gärna kan betraktas som bonusspår, är minst lika informativa och roliga och insiktsfulla som originalinspelningarna. Fredrik Strage är den svenska rockjournalistikens "prince of darkness". Och Strage Text borde få en rockbjörn för årets bästa samlingsalbum."

Markus Larsson, Aftonbladet
Dela
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se