Följ oss på Facebook
In English  
 

Karin Ahlin

Bilderna får publiceras i samband med redaktionell text om aktuell bok eller författarskapet, i övriga fall ska förlaget kontaktas för godkännande av publicering. Fotografens namn måste alltid anges.
Vid frågor kontakta pressansvarig.
Karin Ahlin är bildberättare och författare med en examen från Konstfack 2010.Hennes debut var bilderboken Inte vara rädd! som gavs ut 2014. Boken dramatiserades i Utbildningsradion. Under hösten 2015 kom hennes första kapitelbok, Kom sol!, som riktade sig till barn 6-9 år. Boken var med i Kulturrådets tidskrift “The best of the latest Swedish literature” och listades bland årets bästa böcker i Vi Läser samma år. Karins böcker riktar sig till barn och ungdom och behandlar såväl stora som små frågor och berättas med sorg, humor och värme.

Karins föddes i Ängelholm 1980 men är uppvuxen i det lilla samhället Hjortkvarn i Närkes södra skogar. Idag är hon verksam i Stockholm. Hennes konstnärliga bana har pågått sedan hon som barn satt på golvet med sax och pennor och byggde böcker med tejp och limstift. Under åren på Konstfacks textilutbildning animerade hon tyger och broderier utifrån egna berättelser, och tog slutligen en masterexamen i Storytelling.

Efter Konstfack har Karin i huvudsak arbetat med eget bildberättande, böcker och film. Hon ger också workshops och föreläsningar för både barn och vuxna.

Under 2023 är Karin Ahlin aktuell med den egna småbarnsboken Mysa mej, och hon har även illustrerat bilderboken Fånga dagen, författad av Mattias Käck.

Dela
Alfabeta Bokförlag, Kaptensgatan 6, 114 57 Stockholm, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se