Följ oss på Facebook
In English  
 

Katarina Mazetti

Foto: Thron Ullberg
Bilderna får publiceras i samband med redaktionell text om aktuell bok eller författarskapet, i övriga fall ska förlaget kontaktas för godkännande av publicering. Fotografens namn måste alltid anges.
Vid frågor kontakta pressansvarig.
Katarina Mazetti är en rapp och vass samtidsskildrare som med en stor portion humor skriver om allvarliga företeelser. Hennes roman "Grabben i graven bredvid", har sålts i 450 000 exemplar i Sverige och filmen med samma namn har setts av över en miljon svenskar.

Grabben i graven bredvid har utkommit i en rad länder. I Frankrike hennes böcker sålt nära en miljon exemplar. Grabben i Graven bredvid går även för fulla hus som teaterföreställning i Frankrike och Spanien.

Katarina Mazetti debuterade 1989 med bilderboken "Här kommer tjocka släkten!", illustrerad av Gunna Grähs. Hon har även skrivit ungdomsböcker, som t ex den Augustnominerade "Det är slut mellan gud och mig", innan hon fick sitt stora publika genombrott med "Grabben i graven bredvid". Den har sedan följts av flera romaner för vuxna, som "Familjegraven", "Tyst, du är död!", "Tarzans tårar", "Mitt himmelska kramdjur" och "Mitt liv som pingvin".

Hösten 2013 kom "Berättelser för till- och frånskilda", om skilsmässans och äktenskapets sorger och glädjeämnen (i pocket maj 2015).

Hösten 2015 utkom hennes senaste roman "Snö kan brinna" som handlar om fyra unga vänner som har gruppförlovat sig och bor tillsammans i ett kollektiv i 70-talets Umeå.

Hon har även skrivit den populära serien om Kusinerna Karlsson, moderna femböcker för barn 9-12 år. De böcker som hittills har kommit i serien är: "Spöken och spioner", "Vildingar och Vombater", "Vikingar och vampyrer", "Monster och mörker", "Skräckbåten och Svarta damen", "Pappor och pirater", "Skurkar och skatter", "Fällor och förfalskare" och "Trassel och trumpeter".

Dela
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se