Följ oss på Facebook
In English  
 

Integritetspolicy för Alfabeta Bokförlag

På Alfabeta bokförlag arbetar vi för att säkerställa så att din integritet skyddas i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Vi vill att du ska känna dig trygg med hur dina personuppgifter behandlas och här kan du därför läsa mer om hur insamling och behandling av personuppgifter går till, vilka rättigheter du har och hur du kommer i kontakt med oss.

Alfabeta bokförlag (556203-1525), Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm är ansvarig för behandlingen av personuppgifter.

Personuppgifter är all slags information som, direkt eller indirekt, kan kopplas till en nu levande person. Några exempel på detta kan vara namn, e-postadress, telefonnummer, bild, ljudupptagning och personnummer. Behandling av personuppgifter är allt som sker med dessa uppgifter. Exempel på sådan behandling kan vara insamling, registrering, organisering, lagring, bearbetning, överföring och radering.

Personuppgifter samlas in på olika ställen och för olika ändamål, beroende av om du prenumererar på vårt nyhetsmail, beställer böcker via vår hemsida eller kontaktar oss för att beställa recensionsexemplar av nya böcker. Vi använder oss även av dina personuppgifter om du ger ut en bok hos oss. Notera att vi sparar dina uppgifter i 12 månader om du skickar in ett manus till oss. Om du vill att vi tar bort dina personuppgifter eller ditt manus kan du när som helst kontakta oss på gdpr@alfabeta.se.

Vi kommunicerar med dig som aktivt har anmält dig till våra nyhetsmail eller på något annat sätt visat intresse för information om vår utgivning. Vi kommunicerar via epost och du kan närsomhelst välja att avregistrera dig från våra nyhetsmail genom att klicka på länken ”Avregistrera dig”, som ligger i footern i alla våra mail.

Vi använder oss av Cision och skickar pressmeddelanden till journalister, influencers och andra, som vi på något sätt bedömer har intresse för att skriva om våra författare eller vår utgivning. Vi gör detta i enighet med GDPR och är du intresserad av att läsa mer om hur Cision behandlar personuppgifter kan du gå in här

När du beställer böcker hos oss använder vi dina personuppgifter för att hantera ditt köp, via förlagets hemsida eller via mail. Vi kan också komma att skicka dig meddelanden angående leveransstatus på din order eller för att på annat sätt följa upp din beställning. Dina personuppgifter finns sparade hos oss i 90 dagar från din senaste inloggning och vidarebefordras till tredje part enbart för behandling och registrering av order, packning och leverans, samt i samband med betalning. Dessa företag har en oberoende rätt eller skyldighet att behandla dina personuppgifter enligt GDPR.

Vid beställning av recensionsexemplar använder vi dina personuppgifter för att kunna skicka ut beställd bok. Dina uppgifter sparas även hos Cision (här läser du mer om deras behandling av personuppgifter).
Får du regelbundet utskick av recensionsexemplar finns dina uppgifter också sparade hos Cision. Här har vi gjort en intresseavvägning och skulle du inte längre vilja ha våra böcker kan du närsomhelst kontakta oss för avregistrering. Dina personuppgifter kommer även att hanteras av Förlagssystem i samband med orderhantering. Även Förlagssystem har en policy för behandling av personuppgifter.

Vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

- För att registrera beställningar

- För att skicka pressmeddelanden

- För att skicka nyhetsmail

- För att skicka inbjudningar

- För att kunna hantera kundserviceärenden och svara på frågor kring eventuella beställningar

- För att genomföra och hantera deltagande i tävlingar

- För att hantera inskickade manus

Vi sparar dina personuppgifter så länge som det krävs för att vi ska kunna uppfylla ovanstående önskemål. Dina uppgifter raderas i enighet med den information du får vid registring av uppgifter.

Du har närsomhelst rätt att begära information om vilka personuppgifter vi har om dig, för att få dem korrigerade eller raderade. Du har även rätt att avstå från riktad marknadsföring och att få information om eventuellt dataintrång.

Vi varken säljer eller byter personuppgifter för marknadsföringsändamål men delar ibland med oss av personuppgifter till tredje part för att kunna hantera distribution av nyheter, inbjudningar och orderhantering.

Google Analytics sätter cookies på alfabeta.se, men du har när som helst möjlighet att välja bort cookies när du är inne på hemsidan.

Mer information om cookies hittar du på Post- och Telestyrelsen hemsida www.pts.se och på www.minacookies.se.

Facebook och Instagram kan komma att koppla ihop beteendedata med information lagrad i sociala nätverk. Detta för att kunna visa relevanta annonser i ditt flöde. Önskar du begränsa funktionen kan du reglera dina inställningar under ditt konto på Facebook eller Instagram.

Alfabeta bokförlag

Fiskargatan 8

116 20 Stockholm

Telefon: 08-714 36 30

E-post: info@alfabeta.se

Organisationsnummer:
556203-1525

Mailadress: info@alfabeta.se

Gör något! - Ladda ned boken gratis här
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, Box 4284, 102 66 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, Fax: 08-643 24 31, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se