Följ oss på Facebook
In English  
 

Kom hem Laila vinnare av Snöbollen

NYHET | Publicerad 2019-02-07

Kom hem Laila av Eva Lindström är 2018 års vinnare av Snöbollen - årets svenska bilderbok!

Snöbollen är ett nationellt bilderbokspris med syfte att uppvärdera bilderboken som konstnärligt verk samt att uppmuntra upphovspersoner och förlag att tänja på bilderbokens  konstnärliga gränser vad gäller innehåll och form. Prissumman är 50000 kronor.

Prismotiveringen lyder: "Vem är Laila? Vart är hon på väg? Och vilka är de som väntar så ivrigt och vill henne så väl? Eva Lindströms bilderbok kom hem Laila öppnar oceaner av längtan i samspelet mellan enstaka, löftesrika textrader och bilder som förenar lätthet och tyngd. Berättelsen kombinerar en lugn men bestämd rörelse med en spänning som gestaltas av resans detaljer och farligheter. Ett bilderboksberättande som förmår reducera text och bild tills det uppstår en plats där tanken kan röra sig fritt.

"Priset delas ut på Littfest – Umeå Internationella Litteraturfestival fredag 15 mars 2019 kl. 13.00 på Umeå Folkets Hus. Samma kväll, kl.18.00, öppnar Bildmuseet en utställning med bilder ur boken. Den invigs i närvaro av författaren och konstnären Eva Lindström under Littfestkvällen på Bildmuseets Art Friday fredag 15 mars.

Läs mer på Snöbollens hemsida

Skriv ut text
Gör något! - Ladda ned boken gratis här
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se