Följ oss på Facebook
In English  
 

Eva Lindström nominerad till barnbokens Nobelpris Hans Christian Andersen Awards

NYHET | Publicerad 2019-04-02

Eva Lindström är en av de två svenska barnboksskaparna som är nominerad till Hans Christian Andersson Awards 2020. Priset är det finaste barnbokspriset i världen och kallas även för barnbokens Nobelpris. Det delas ut till en författare eller illustratör vars samlade verk utgör ett värdefullt bidrag till barnlitteraturen.

Priset instiftades 1956 av IBBY International och delas ut varannat år. Vinnarna presenteras på IBBY:s världskongress. Juryn består av 10 personer spridda över världen, vilket gör priset unikt med dess internationella perspektiv.

Dela
Skriv ut text
Gör något! - Ladda ned boken gratis här
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se