Följ oss på Facebook
In English  
 

Knacka på! som app nu på fem samiska språk

NYHET | Publicerad 2020-10-30

Anna-Clara Tidholms bilderboksklassiker Knacka på! som app har legat sju år på Apples topp 20 lista, och är nu uppdaterad. Tyska, franska och koreanska språk tilllagda. Dessutom finns appen nu på fem samiska språk!

Knacka på! av Anna-Clara Tidholm är en av Sveriges mest sålda barnböcker någonsin. Appen är omsorgsfullt anpassad för Iphone och Ipad, med ljud och animation i samma anda som den älskade boken.

"Det här är verkligen en bok som gör sig perfekt som app" Pappas appar


 Bild: Svante Tidholm

Sápmi Knacka på!
Alfabeta Bokförlag har i samarbete med Samiskt språkcentrum översatt och spelat in röster till den populära barnboks-appen Sápmi Knacka på! Sedan 2015 har Knacka på! funnits som app med nord-, lule- och sydsamiska röster och texter. Nu uppdateras den med pitesamiska och umesamiska.

"Det är mycket glädjande att vi nu kan erbjuda appen på alla fem samiska språk. Vi vet att appen är populär bland små barn och den kan också vara till nytta för föräldrar och andra som håller på att lära sig samiska." Ingegerd Vannar, tf språkchef på Sametinget och arbetsledare på Samiskt språkcentrum. Finns för gratis nedladdning på App Store från och med den 23 oktober.

Skriv ut text
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se