Följ oss på Facebook
In English  
 

Janne, min vän – årets Stockholm läser!

NYHET | Publicerad 2021-01-25


Peter Pohls  Janne, min vän är utvald till 2021 års Stockholm läser-bok. Det offentliggjordes vid en digital ceremoni från Tranströmerbiblioteket i Stockholm under måndagskvällen. Juryns motivering: ”I Janne, min vän målar Peter Pohl med sitt elastiska språk in läsaren i en magisk gemenskap i ett svunnet Stockholm och skapar en av samtidslitteraturens mest magiska romangestalter: den lika undflyende som egensinniga Janne. Berättelsen väjer inte för det svåra. Död och svek, våld och utanförskap är ständigt närvarande. Peter Pohls Janne, min vän är en spännande utvecklingsroman där en effektiv berättarteknik ger oss ledtrådarna - bit för bit - men aldrig svaret.”

Boken ges ut i pocket med nytt förord av Ester Roxberg, och dessutom i en lättläst upplaga.

Läs mer om Janne, min vän, ny pocketutgåva här

Läs mer om den lättlästbearbetade Janne, min vän här

Läs mer om Peter Pohl här

Läs mer om Stockholm läser här

Skriv ut text
Alfabeta Bokförlag, Fiskargatan 8, 116 20 Stockholm, Tel: 08-714 36 30, info@alfabeta.se
Information om cookies på alfabeta.se